Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

τοποθέτηση εστίας σε πάγκο κουζίνας 2 (video)

14 σχόλια:

Ειρήνη είπε...

Το βίντεο κατατοπιστικότατο.

Φέρτε μου εστία να τοποθετήσω ΤΩΡΑ!

koulpa είπε...

χαχαχα μαστρο ειρήνη μου
τώρα που βρήκα μάστορα να βοηθήσει δεν εχω δουλειά.. :) :)
καληνυχτούδιααα :) :)

giannisxan είπε...

Γερή φόρα πήρες και ωραία τα videakia και τα σχόλια μέσα σ αυτά :))) Να υποθέσω ότι κάπως έτσι μπαίνει και ο νεροχύτης? και κάτι ακόμα σε έπιπλο μπάνιου μπορείς να μου εξηγήσεις τα υπέρ και τα κατά διάφορων υλικών?

koulpa είπε...

giannisxan
ευχαριστώ.. ναι μάζεψα υλικό από το ταξήδι στον πύργο.. έχω και 2-3 από πριν.. :) :)
έπιπλα μπάνιου.. για οικονομικούς λόγους χρησημοποιούμε τα ίδια με τις κουζίνας.. αν και καλήτερη αντοχή στην υγρασία έχει το MDF.. το οποίο όμως με το απαρέτητο λακάρισμα.. ξεφευγει στην τιμή.. μπορεί να τριπλασιάσει το κόστος της κατασκευής.. :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

arcoudas68 είπε...

Φίλε coulpa θέλω να φτιάξω ένα γραφείο ανακλινόμενο με έδραση στον τοίχο. Υπάρχει κάποιος μηχανισμός στο εμπόριο; Έχεις κάποιο σχέδιο;
Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις με την κατασκευή παπουτσοθήκης;

St@this είπε...

Το ιστολόγιο είναι ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος που πρόκειται να διαπράξω στα ντουλάπια της κουζίνας μου. Βρήκα προσφορά πορτάκια 12€ κσι σποφάσιασα να κάνω μια ανακαίνιση και να βγάλω τα παλιά αν και δρύινα μασιφ. Με την ευκαιρία θα αλλάξω και τη θέση του νεροχύτη. Με προβληματίζει όμως η διάταξη των κουτιών στη γωνία. Το κουτί στη γωνία είναι καλύτερο να έχει προσβαση από το νεροχύτη ή από το άλλο και πως θα ανοίγει το πορτάκι στη γωνία, αφού δεν θα μπει γωνιακό ντουλάπι λόγω χώρου; Όποια συμβουλή ευπρόσδεκτη.

koulpa είπε...

arkoudas68
σε αφεισα παραπονούμενο.. βρίκα τελικά το μηχανισμό.. αλλά δεν είχαν κάτι σε σχεδιο.. ήθελα να το φωτογραφίασω.. αλλά δεν τα κατάφερα ακόμα.. :) :)
ελπίζω να έκανες τη δουλειά χωρίς τη βοήθειά μου.. θα ασχοληθώ έτσι κι αλλιώς.. αλλά δε ξέρω το πότε.. :) :)
την καθυστεριμένη καλησπέρα μου :) :)

koulpa είπε...

st@this
καλώς ήλθες :) :)
βεβαίως να βοηθήσω όσο μπορώ.. μια κάτοψη πρόχειρη θα βοηθούσε να κατανοήσω το θέμα.. ίσως και καμιά φωτογραφία.. στο koulpa2@gmail.com.. :) :)
την καλησπέρα μου :) :)

dhmhtris-R είπε...

τρομερο το σαιτ . καποτε ενας φιλος ξεκινησε να ασχολειται με την ξυλουργικη ετσι μεσα απο βιντεακια θα τον παραπεμψω βεβαια και στο βλογ αυτο!
Μια ερωτηση θελω να κανω σε σχεση με τα υλικα για πορτακια κουζινας που αν και διαβασα ολο το ιστολογιο σας δεν ειδα καπου να αναφερεται μια ανλυτικη εξηγηση για τα υλικα που κυκλοφορουν.
Ψαχνωντας λοιπον για την νεα μου κουζινα επεσα πανω στα εξης αρχικα κινεζικα για εμενα :μοριοσανιδα-μελαμινη-μοριοσανιδα επενδυμενη με μελαμινη-μοριοσανιδα επενδυμενη με φυσικο ή τεχνητο καπλαμα εως εδω καλα αλλα τι ενοουμε οταν λεμε πορτακια soft forming/post forming/direct post forming/CPL/HPL/PVC/ABS περιθωριο κτλπ και ποια απο ολα αυτα ειναι ο βακελιτης? Εγω κατεληξα στο εξης υλικο {Μελαμινικό ανάγλυφο direct post forming πορτάκι 18mm, ρ5mm με περιθώριο 0,8mm πάνω-κάτω}. Κατα ποσο ειναι ποιοτικο? Ευχαριστω και συνεχιστε το υπεροχο μπλογκ αυτο

ag_papan είπε...

γεια σε όλους και χρόνια πολλά...και καλά...
φίλε δημήτρη καλώς ήρθες στο ωραιότερο ελληνιό blog...
τα υλικα είναι για κατασκευή είναι πολλα και θα σου τα περιγράψω παρακάτω..

dhmhtris-R είπε...

xronia polla tha perimeno me agonia keep up the good work!

ag_papan είπε...

Λοιπόν…
Η επιλογή σου ήτανε καλή…
Τα υλικά γενικά για κατασκευές επίπλων και ξυλινες κατασκευές είναι πάρα πολλά….εκ των οποίων τα μισά κυκλοφορούν στην ελληνική αγορα…
Τώρα … για κουζίνες οι επιλογές είναι :
Η λεγόμενη μελαμίνη είναι:
Μοριοσανίδα (κοινή ονομασία νοβοπάν) με επένδυση μελαμίνης (‘’πλαστικουχο΄΄ υλικο ). Για κουζίνες σε πάχος 16mm και 18mm.. αλλά υπάρχει ποικιλία σε πάχη..
Μασίφ, με την έννοια του συμπαγούς ξύλου, πολύ λίγο χρησιμοποιείται σήμερα..(και κοστίζει)
Αυτό που στο εμπόριο λέγεται μασίφ (για κουζίνες ,,έχει σημασία) είναι mdf. Το mdf είναι ινοσανίδα μέσης πυκνότητας (medium density fiberboard) το οποίο επενδύεται με καπλαμά (λεπτή στρώση φυσικού ξύλου). αυτό στη συνέχεια βάφεται..
Το soft και post forming αναφέρεται στο τελείωμα (προφίλ) στο πορτάκι..(πρέπει να δεις φωτογραφία για να καταλάβεις).. κοστίζει λίγο παραπάνω για την περαιτέρω επεξεργασία που δέχεται το υλικό.
Το προϊόν HPL (συντομογραφία του High Pressure
Laminate δηλ. επένδυση επιφάνειας
υψηλής πίεσης), είναι σε πολλούς μας γνωστό
ως βακελίτης. Πρόκειται για ένα laminate διακοσμη-
τικό προϊόν που αποτελείται από πολλά στρώματα -
συνήθως δύο ως πέντε- τα οποία επικολλούνται με
φαινολική ρητίνη σε ένα φύλλο. Το πρώτο στρώμα
χαρτιού είναι το διακοσμητικό και κάτω από αυτό
υπάρχουν τα υπόλοιπα στρώματα χαρτιού kraft τα
οποία αποτελούν τον πυρήνα του HPL.
Τέλος να ξέρεις για τα κουτιά της κουζίνας φτιάχνονται από μελαμίνη και στα πορτάκια διαλέγεις κάτι από τα παραπάνω… ανάλογα τα οικονομικά και την αισθητική..

koulpa είπε...

dhmitris-R
καλώς ήλθες κι ευχαριστώ :) :)
ναι πρέπει να κάνω κάποτε μερικά ποστ για τα υλικά.. αλλά θέλει χρόνο.. και δε προλαβαίνω να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις.. ευτυχώς ο φίλος ag papan με κάλυψε.. :) :)
την καλησπέρα μου και καλή χρονιά :) :)

koulpa είπε...

φίλτατε ag papan
ευχαριστώ που απάντησες.. ελπίζω να καταφέρω να καλύψω το θέμα και με εικόνες κάποια στιγμή.. :) :)
καλησπέρα και καλή χρονιά :) :)