Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ντουλάπα υπνοδωματίου μέρος Β

εκεί που έβλεπα ότι δε μπαίνει κανείς.. ήλθαν 2 επισκέπτες.. με διαφορά 2 μηνών.. και στις 13 του μήνα τους και οι 2.. και αισθάνομαι ότι αρκετά το καθυστέρησα..
να λοιπόν το δεύτερο μέρος σε βιντεάκι.. δεν είχα και πρόχειρη μουσική επένδυση..


13 σχόλια:

Heliotypon είπε...

1. Η εναλλαγή εικόνων είναι πολύ γρήγορη για να δει κανείς τι δείχνει.
2. Η μουσική επένδυση καλή, αλλά δεν σου λέει τι είναι αυτό που βλέπεις και πώς φτιάχτηκε.
3. Είχαμε ελπίσει σε πραγματικό βίντεο και όχι στατικές εικόνες. Εγώ, π.χ. έχω απορία για το πώς έφτιαξες τις υποδοχές για να μπούν οι μεντεσέδες και πώς σημαδεύεις με μεγάλη ακρίβεια τις θέσεις των οδηγών των συρταριών.

Αυτά... :-)

koulpa είπε...

xaxa heliotypon
ο ρυθμός υπαγορεύτικε από το χρόνο του τραγουδιού.. συνήθως χρηάζονται 4-5 λεπτά.. αλλα το έκανα σα συλογή φωτογραφιών.. αναμνηστικών..
έτσι κι αλλιώς δεν είδα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.. :):)
μια και έχουν καληφθεί σε προηγούμενο βίντεο οι λεπτομέριες.. αν φτιάξεις ένα κουτί τα φτιάχνεις όλα.. το ίδιο και οι συρταριέρες.. :):)
τις τρύπες των μεντεσέδων τις κάνει συνήθως το ξυλεμπορικό που πουλά τις πόρτες.. αν όχι.. ή αν ξεχάσαν να τις κάνουν.. κάνω συνήθως σε ένα ρεταλάκι την τρύπα προσεχτηκα με ένα τυρπάνι 35mm και μετά το σφίγκω πάνω στο σωστό μέρος στο πορτάκι.. :):)
την καλημέρα μου μοναδικέ μου επισκέπτη :):)

giannisxan είπε...

exeis dikio gia to an exeis ftiaxei ena ta kaneis ola... kat arxin na se eyxaristisw gia tis simboyles gia tis tripes sta gia ta rafia, kai gia thn topothetisi twn kapakion. An mas matheis omws kai merika pramata gia tin kataskevi eswterikvn portwn kai exwterikwn kathos kai gia to vapsimo tha eise o prwtos se eyxaristo prokatavolika

koulpa είπε...

giannisxan
καλώς ήλθες και ευχαριστώ για τα καλά λόγια.. :):)
λοιπόν.. έχω 2-3 χρόνια να κάνω πόρτες.. τώρα πιά βάζουν πιό συχνά έτοιμες του εμπορίου.. και δεν έχω οπτικό ηλικό.. άσε που θέλουν και βαριά μηχανήματα που δε διαθέτει συνήθως κάποιος ερασητέχης.. έχω μια δουλειά στα λόγια.. αλλά δεν νομίζω να την αναλάβω.. θα δούμε.. αν όχι.. θα κάνω μερικά σκαριφήματα.. :):)
την καλημέρα μου :):)

giannisxan είπε...

Να ΄σαι καλά περιμένω!!!

σοκολάτα πορτοκάλι είπε...

e-mail exeis? den to eida kapou...
Exw erwtisi. Ποσο θα κοστιζε η κατασκευή μιας μεγαλης βιβλιοθήκης?
Απλή, πολύ απλή αλλά τεράστια, να πιανει ολον τον μακρυ τοιχο του σαλονιού, μεχρι το ταβάνι.
...τωρα καταλαβαινω οτι πρέπει να σου δώσω μετρα αλλά δεν ξέρω ακριβώς... ίσως 3 μέτρα μήκος.
Και να ειναι απο ξύλο, οχι μελαμίνη.

koulpa είπε...

xaxaxa sokolatoportokalaki μου
πρωτίνω μελαμίνη δαγκωτό.. το ξύλο σύν το λούστρο.. περίπου υπερεξαπλασιαζει την τιμή.. :):)
αχ αυτό είναι το προβλημα με τα βιβλία.. δε φτάνει που πληρώνεις να τα αποκρήσεις.. πρέπει και να πληρώσεις για να βιβλιοθήκες.. :):)
χαχα παλιό ανέκδοτο
"έχω χιλιάδες βιβλία κι ούτε μια βιβλιοθήκη.. κανένας δε μου δάνισε ποτέ βιβλιοθήκη.. "

το mail είναι και στο προφίλ μου.. αλλά για να μη ψάχνεις
koulpa2@gmail.com
καλησπερούδιαααα :):)

arcoudas68 είπε...

Καλησπέρα coulpa. Είμαι ερασιτέχνης στις κατασκευές και θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως υπολογίζεις τις αποστάσεις στους οδηγούς συρταριών στα πλαϊνά του κουτιού.

koulpa είπε...

arkoudas68
καλώς ήλθες :):)
σου απάντησα και ιδωτικώς.. θα κάνω μια προσπάθεια να αποσαφηνίσω τη διαδικασία.. αν μήνουν σκοτινά σημεία μη δυστάσεις να ξανα ρωτήσεις.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

PArgyropoulos είπε...

Πολύ καλό το video. Με βοήθησε πολύ για να βάλω σε σειρά τις εργασίες για την ντουλάπα που ετοιμάζομαι να φτιάξω. Δύο ερωτήσεις. Τα πορτάκια, πόσο μικρότερα τα υπολογίζεις από το κουτί σε φάρδος? και τη απόσταση αφήνεις ανάμεσα στο πορτάκι και στο κουτι? Βλέπω ότι χρισιμοποιείς σαν αποστάτη μια γωνιά.Να υποθέσω 3 χιλιοστά ή λέω πολλά.

koulpa είπε...

συνπληνιος
συγνωμη για την καθυστέρηση.. τώρα μπορεί να την έχεις φτιάξει και να έχει παλιώσει η ντουλάπα.. αλλά δε θυμάμαι ποτέ να βαλω ειδοποιηση.. :):)
έστω κι αργά.. στα πορτάκια αφαιρώ 3 χιλ συνήθως.. αν είναι πολύ χονδρα και χωρίς καθολου καμπύλη.. πχ πλακαζ 22-25 τοτε αφαιρώ 4-5.. :):)
οι γωνίτσες με απομακρύνουν ένα χιλ. μπορείς και να τα ακουμπήσεις και να δώσεις την απόσταση μετά στη ρύθμιση.. αλλά έτσι τα βάζεις τυφλοσούρτη και δουλεύουν.. κι εξασφαλίζεις κι ένα επιπλέων χιλ στηρύθμιση αν τόιχος είναι πολύ ανόμαλος κι εχει πετσικάρει και το κουτί πολύ.. :):)
καλη επιτυχία κι ότι θές κατα τη διαδικασία ρώτα :):)

giannisxan είπε...

κάνε σε κάποια φάση κανένα κανονικό video που να εξηγείς κιόλας... θα είναι τέλειο νομίζω...

Unknown είπε...

Ασχετο με τη ντουλάπα αλλά....Δε μπορω να περιγράψω τη χαρα μου ρε παιδιά...ψαχνω πολυ καιρό οδηγίες,σκαριφηματα και βίντεο για ντουλαπες, συρταριερες και γενικα οτι αφορα το επιπλο....θα λιώσω...Ευχαριστώ πολυ οποιον το ξεκινησε και οσους το στηρίζουν....