Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

σαπουνοφορμίτσα για τη μαρία





έφτιαξα μια φορμίτσα για χειροποίητο σαπούνι.. αντιγραφή από βίντεο που μου έστειλε η νεα μου φίλη μαρία για να αντιγράψω.. δεν είχα μπαταρίες για τη φωτογραφική.. και δεν ήθελα να καθυστερήσω την κατασκευή.. ίσως αν κάνω κι άλλη να φτιάξω και βιντεάκι.. αν και υπάρχει πληθώρα στο διαδίκτυο..

13 σχόλια:

Άναυδος είπε...

Να ρωτήσω κάτι μη σχετικό με την ανάρτηση; Απλά ήμουν βιαστικός και μπήκα φουριόζος εδώ χωρίς να ψάχνω.

Παρεμπιπτόνως, πολύ καλή η κατασκευή στο θέμα.

Ερώτηση. Έχουμε κουτί με εσωτερικό πλάτος Χ. Θέλουμε να βάλουμε συρτάρια με οδηγούς. Τα συρτάρια θα έχουν εξωτερικό φάρδος Ψ.
Πόσο πρέπει να είναι το Χ-Ψ; (δλδ το συνολικό κενό για να μπουν οι οδηγοί)

Blog Designer είπε...

Κοίται με πόσα πράγματα ασχολείται ο περίφημος άναυδος!
Η απάντηση άναυδε είναι 26 χιλιοστά. Συνολικό κενό δεξια αριστερά μεταξύ συρτάρι και ντουλάπι!

Blog Designer είπε...

Λάθος. 25! Δεν ξέρω πως έγραψα 26.

koulpa είπε...

ωωωωω καλέ πότε ήλθατε εσείς εδώ στην ερημιά; :):)
αναυδε
καλώς ήλθες κατ αρχήν.. και όλα είναι σχετικά.. ότι θες ρωτάς.. κι ότι μπορω απαντώ.. το έχω καλήψει το θέμας στο ποστ για την κατασκευή της συρταριέρας.. και στο άλλο.. στα ενδότερα της συρταρίερας.. οι οδηγίες όπως λέει κι γιάννης.. λένε 26mm αλλά εκ πείρας.. λόγω της αναρίβιας των κοπών.. κάποιες φορές δε φτάνει.. εγώ πρωτίνω 27mm τα τελευταία 20 χρόνια λειτουργεί μια χαρά.. :):)
συγγνώμη για την αργοπορία.. δεν έχει και πολύ κίνηση ο σχολιοχώρος εδώ.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

koulpa είπε...

γιάννη
καλώς ήλθες κι εσύ στην εριμιά μου.. :):)
κι ευχαριστώ που απάντησες αντί εμού.. μια και απουσίαζα :):)
έχω μια μικρή διαφωνία.. μώλις ένα χιλιοστό.. δεν είναι σοβαρό.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

Άναυδος είπε...

Γιατί "ερημιά" ωρέ; Εντάξει, η εξαιρετική ασχολία αυτού του blog είναι και κάπως ειδική για το ευρύ κοινό, διότι, κατά τα άλλα έχω δεί πολλές φορές τον blogger koulpa ανά το δίκτυο, άρα η μειωμένη προσέλευση κοινού δεν έχει να κάνει με τον ιδιοκτήτη.

Παιδιά ευχαριστώ. Μου έτυχε ένα θέμα τότε και έμεινε παραπίσω η κατασκευή, έτσι μου χρειαζόταν ακόμη η απάντηση :-)

koulpa είπε...

xaxaxa άναυδε
από το 90 ασχολούμαι με το θέμα.. και το diy.. τότε υπήρχε ενδιαφέρον.. αλλά το βλέπω χρόνο με το χρόνο να φθίνει.. ο κόσμος χάνει τη διάθεση για δημιουργία.. κυριαρχεί η διάθεση για κατανάλλωση.. κρίμα που δεν υπήρχε ιντερνετ τότε.. :):)
ναι ναι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα με βρεις.. δε φταίει η αντικοινωνικότητά μου για την ερημιά :):)
την έκανες την δουλειά; αν χρειαστείς κάτι πές το.. έτσι κι αλλιώς δε με κουράζουν και με πολλές ερωτήσεις.. χρωστώ μερικά ποστ σχετικά με εργαλία.. :):)
καλησπέρα :):)

Άναυδος είπε...

Την έκανα την συρταριέρα και βγήκε μια χαρά.
Τελικά είναι ακριβώς αυτό που είπες και για τους λόγους που το είπες. Τυπικά είναι 25χιλ, αλλά στην πράξη για πολλούς λόγους θέλει 27χιλ.

Πολύ ωραία, λοιπόν, την πάτησες. Έχω τέσσερις ερωτήσεις.

Αναφέρομαι στην Αθήνα.
(1)
Έχεις να προτείνεις κάποιο σούπερ μαγαζί DIY
που θέλω να ξέρω με μελαμίνες (και όχι μόνο) όπου θα κόβω κομμάτια; Ξέρω διάφορα αλλά ο καθένας έχει και ένα κουσούρι ή έλλειψη. Θέλω:
- Να κόβει κομμάτια με το μέτρο, δλδ χωρίς να χρειάζεται να πάρεις όλο το φύλλο για να το κόψει.
- Όμως, να μην έχει τιμές σαν να πήρες έτοιμο έπιπλο (έλεος δλδ).
- Να έχει ακρίβεια, γιατί ενώ όλοι χρησιμοποιούν κομπιούτερ, σε μερικούς παραδόξως ξεφεύγουν και ένα, καμιά φορά και δύο χιλιοστά μη σου πω.
- Να έχει κάπως πλούσιο δειγματολόγιο που να το συντηρεί. Μερικοί έχουν στην θεωρία μια αρμαθιά ολόκληρη και όταν διαλέγεις αρχίζουν: «χμ αυτό δεν το ‘χω, αυτό τελείωσε, κι αυτό, αυτό το έχω σε 16χιλ όχι σε 12χιλ». Το δειγματολόγιο είναι σημαντικός περιορισμός, όσο και καλός να είναι στα υπόλοιπα.
- Να κολλάει σόκορα (τουλάχιστον την ταινία-σόκορο στις μελαμίνες).
- Να ανοίγει τρύπες για μεντεσέδες.

(2)
Μαγαζί της προκοπής με εργαλεία, ιδίως εργαλεία χειρός, αλλά και ξυλουργικά ψιλολόγια για το δράπανο.

(3)
Επειδή γενικά ασχολούμαι με διάφορα DIY ψάχνω για να ξέρω, και δεν βρίσκω κάποιο μαγαζί με σιδηρικά που να πάω, επιτέλους, και να πω: "πωπω, αυτός έχει τα πάντα!" (σαν το ανέκδοτο με τις πινέζες, χαχα).

(4)
Το ίδιο, και για ξυλουργικά-κουζίνες-συρτάρια-πόδια-μεντεσέδες, ξέρεις τώρα, αλλά να είναι ο Νο1 σε εμπόρευμα. Ας πούμε, ξέρω κάποιον "μεγάλο" στην Αθήνα, και όμως πχ δεν έχει όλες τις κατηγορίες μεντεσέδων (!).

HELP!

koulpa είπε...

φίλε άναυδε
πολύ χάιρομαι που όλα πήγαν καλά.. ;):)
δε θέλω να σε στεναχωρήσω.. αλλά αυτό που ζητάς.. μόνο στην αμερική μπορώ να στο βρώ.. και ίσως πριν την κρίση του 08.. μια και το ταξήδι στο χωροχρόνο δεν είναι και πολύ πιθανό για την ώρα.. θα σου εκθέσω την κατάσταση εδώ και τώρα.. :):)
είχα ενα συνεργατη σε πορτες και μελαμινες την τελευτάια 10ετία.. που κάληπτε αρκετά από τα προαπαιτούμενά σου.. η μεταφορά του εκτώς αθηνών πριν 3-4 χρόνια δυκόλεψε τα πραγματα.. αλλά το γεγονός ότι έκλησε οριστικά την προηγούμενη εβδομάδα.. μου άλλαξε τα φώτα..
λοιπόν.. και τα καλά χρόνια.. κανείς δε μπρούσε σε επίπεδο λιανικής να κρατά όλα τα χρώματα.. θα δεκαπλασίαζε το κόστος της μελαμίνης.. αλλά ειδικά τώρα που η οικοδομή έχει πεθάνει.. και τα μισά μαγαζιά κλήνουν.. είναι ευτύχημα να βρείς κάτι.. κι ας είναι και με παραγγελία.. πωπω σκέψου και να ήθελα να σε απογοητέυσω.. :):)
λοιπόν για μελαμίνες χρησημοποιώ τώρα ένα μαγαζί στην ηλιούπολη.. που μπορεί να μην έχει τα πάντα.. και να μην έχει γωνιάστρα ακριβίας.. αλλά είναι αξόπιστοι.. και σχετικά γρήγοροι.. για εξαρτήματα πηγαίνω όπου έχει αυτό που θέλω.. και μπορώ να βοηθήσω αν θές κάτι συγκεκριμένο.. να το ψάξω και να σε στείλω.. μέχρι το 99 διατηρούσα κι εγώ μαγαζί με εξαρτήματα.. κι έλεγα να το κάνω και ιντερνετικό.. αλλά τελικά αποφάσισα ότι οικοδομή και ιντερνετ δε συνδέονται στην ελλάδα.. :):)
το ίδιο ισχύει για όλα τα μαγαζιά.. σε χαμηλής ποιότητας και φθινά μπορούν να σε καλήψουν τα πολυκαταστήματα.. πρακτικερ λερομερλιν κλπ.. :):)
οσο για τις τιμές.. το λέω και στο πρώτο ποστ νομίζω.. θα κάνεις κάτι μόνος σου.. ή για τη χαρά της δημιουργίας ή γιατί δε το βρίσκεις έτοιμο.. δεν υπάρχει περίπτωση να ανταγωνιστής μια γραμμή παραγωγής κάποια χώρας με πενιχρά μεροάματα.. και θυριώδη παραγωγή.. :):)
δε με κουράζουν οι ερωτήσεις.. χαίρομαι αν μπορώ να βοηθήσω.. κι έχει πέσει τόσο η δουλειά.. που πλέον έχω και χρόνο.. :):)
την καληνύτα μου περιμένω πιό συγκεκριμένες ερωτήσεις :):)

Άναυδος είπε...

Σε ευχαριστώ και για τις απαντήσεις και γιατί ασχολήθηκες μαζί μου σε έκταση.

Δεν μου είπες τελικά για μαγαζί με ξυλουργικά. Αυτή την στιγμή με καίει να βρω μαγαζί με "δύσκολους" μεντεσέδες. Οι επιπλοποιοί σε κοτζαμ Αθήνα, ας πούμε, που πάνε; Εσύ που θα πρότεινες να δοκιμάσω μήπως και έχει;

koulpa είπε...

xaxaxa αναυδε
δεν ήμουν αρκετά περιγραφικός.. οι ξυλουργοί από μόνοι τους.. δε ψάχνουν παράξενους μεντεσέδες.. τυπικά εμείς.. ως εισαγωγείς τους βρίσκαμε και τους ενημερώναμε για την ύπαρξή τους.. από το 08 και μετά που έχει αρχίσει να πέφτει η δουλειά στην οικοδομή.. έχουν κλήσει πολλά από τα μαγαζιά.. κι όποια δουλειά γένεται.. απαιτεί τα φθινότερα ηλικά.. καμία ζήτηση για παράξενα.. θα σου συστησω ένα μαγαζι που αν και δε το πιάνει το μάτι είχε παράδοση στα παράξενα και προχωρημένα..
ASH ΟΕ ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑΣ Η. - ΤΖΕΓΚΑΣ Κ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 113
Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, 14342 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Tel: 210-2518066 210-2519681
Fax: 210-2527801
e-Mail: info@ash.gr
Web Site: http://www.ash.gr
δε γνωρίζω να συνεχίζει να έχει την ποικηλία που είχε τους καλούς καιρούς.. :):)
αν δε βρείς άκρη και θές κάτι συγεκριμένο που δε βρίσκεις εδώ.. πες μου μήπως το βρούμε από κάποιον συνεργάζεται με την εταιρία που το παράγει.. και μπορεί να μας το φέρει.. :):)
την καλημέρα μου :):)

Άναυδος είπε...

Θα πάω εκεί και αν δεν βρω θα σου πω.

Ε-υ-χ-α-ρ-ι-σ-τ-ώ!

koulpa είπε...

xaxxaxa άναυδε
παρακαλώ.. μοναδικέ μου αναγνωστη :):)
περιμένω νέα :):)
την καλησπέρα μου :):)