Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

μιά συρταριέρα...

...για την diVa μας ήταν η αφορμή για να ανάστηθεί το παρόν blog.. που αρχικά λόγω υπεραπασχόλησης και μετά λόγω μεταπήδησης στο linux (και βαρεμάρας να ρυθμήσω το σκάνερ).. είχε περιέλθει σε βαθύ ύπνο..

Πρώτο βήμα είναι να μετρήσουμε το χώρο μας και να υπολογίσουμε τις διαστάσεις της κατασκευής μας.. αφείνοντας χώρο γύρω και για να δουλεύουν τα συρτάρια.. και φτιάχνουμε ένα σκαρίφιμα με το επιθημητό τελικό αποτέλεσμα..


κάνουμε και μιά κάτοψη..

..ένα σκαρίφιμα του εσωτερικού κουτιού..




Έχουμε λοιπόν ένα κουτί 100cm ύψος.. θέλουμε να βάλουμε 5 συρτάρια οπότε το κούτελο του κάθε συρταριου θα είναι 20cm (μείον 3mm αέρα για να μη βρίσκουν μεταξύ τους) αφερούμε 4cm για τον οδηγό,για τον πάτο και για να δουλεύει στο κουτί και έχουμε ύψος εσωτερικού συρταριού 16cm.
Oι οδηγοί των συρταριών βγένουν ανα 5cm.. γι αυτό το κουτί το κάναμε βάθος 36cm για να έχουμε και 1cm αέρα.. το βάθος του συρταριού λοιπόν θα είναι 35cm. To πλάτος του συρταριού προκείπτει αν από το εσωτερικό του κουτιού που είναι 76,8cm αέρα 2,7cm για τον οδηγό και φτιάχνουμε ένα σκαρίφημα για το συρτάρι.



Από αυτά τα σκαριφήματα θα προκείψουν οι διαστάσεις των κομματιών που θα χρειαστούμε για την πραγματοποίηση της κατασκευής.

Συνεχίζεται..

6 σχόλια:

σοκολάτα πορτοκάλι είπε...

Οι συρταριέρες είναι εκνευριστικά ακριβές. Συνήθως συγχιζομαι όταν τις βλέπω στα μαγαζιά.
Οπως και τα τραπεζακια του καφε.
Ψαχνω για αξιοπρεπες τραπεζάκι του καφέ και δε βρισκω. Μα ειναι ενα δράμα διότι εδώ που βρέθηκα κυκλοφορούν πολλά έπιπλα από την εποχή των 60ς... Τραγικόν!

koulpa είπε...

σοκολάτα πορτοκάλι
χαχα..αν δε χρηάζεται να αγοράσετε μία, μη συγχίζεστε τζάπα..:):) μέχρι ενός σημίου είναι δικιολογιμένο.. αν αρακολουθήσετε θα δήτε ότι έχει πολύ δουλιά και πολλά ηλικά..:):)
Μα που ζήτε; μαγαζί τύπου do it your self δε ύπαρχει στα περιξ;
Τι μπορω να κάνω να σας βοηθήσω;
Την καλημέρα μου:):)

geokalp είπε...

αυτό το diy σκεφτόμουν, μπορείς να κάνεις τέτοια!
περιμένω το τελείωμα της συρταριέρας

koulpa είπε...

geokalp
Kαλώς τον:):)
Έχει αρκετή δουλίτσα ακόμα και η περιγραφή..σε τρεία επίσόδια θα ολοκληρωθεί μάλον..:):)
Ότι απορία έχετε στη διαθεσή σας:):)
Την καληνύχτα μου:):)

σοκολάτα πορτοκάλι είπε...

E, υπάρχει αλλά πριονίδια, σκόνες, βίδες κλπ...
Επίσης, θέλω κάτι πιο ωραίο από τα do it yourself. Οχι τόσο για τη συρταριερα όσο για το τραπεζάκι του καφέ (εκτός θεματος ειμαι, το ξέρω, το θέμα μας ειναι η συρταριερα, αλλά κάπου να πώ κι εγώ τον πόνο μου, ε ;-)

koulpa είπε...

σοκολάτα πορτοκάλι
Mα περάστε.. ξαπλώστε.. πές τε μου ποιά είναι η πρώτη εικόνα που θυμάστε από την παιδική σας υλικία..:):)
χαχα..μεταξί άλλων παιδιόθεν υπήρξα ο εξομολόγος κάθε παρέας.. πήτε μου τον πόνο σας.. πως το φαντάζεσται το τραπεζάκι του καφέ.. να δώ αν μπορώ να βοηθήσω πέραν της εξομολόγησης..:):)
Μην ανυσηχήτε το θέμα είναι μόνο η αφορμή.. οι επισκέπτες καθορίζουν το θέμα εδώ..:):)
Την καλησπέρα μου:):)