Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Συρταριέρα ΙΙ

..Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε μιά ανάλυση των υλικών που θα χρειαστούν


και να γράψουμε την παραγγελία για τις μελαμίνες που θα χρειαστούν

προσέχουμε στην αντιγραφή και τσεκάρουμε μιά μιά τις διαστάσεις που αντιγράφουμε και τις γραμμούλες που δείχνουν που θα κολληθεί pvc.. στα εξωτερικά κομμάτια που θέλουμε χονδρό PVC, σημειώνουμε ότι οι διαστάσεις αφορούν στα τελικά μέτρα ώστε να αφαιρεθεί το πάχος των PVC..
Όταν μαζέψουμε όλα τα υλικά είναι ώρα να προχωρήσουμε στην πράξη..
συνεχίζεται..

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

μιά συρταριέρα...

...για την diVa μας ήταν η αφορμή για να ανάστηθεί το παρόν blog.. που αρχικά λόγω υπεραπασχόλησης και μετά λόγω μεταπήδησης στο linux (και βαρεμάρας να ρυθμήσω το σκάνερ).. είχε περιέλθει σε βαθύ ύπνο..

Πρώτο βήμα είναι να μετρήσουμε το χώρο μας και να υπολογίσουμε τις διαστάσεις της κατασκευής μας.. αφείνοντας χώρο γύρω και για να δουλεύουν τα συρτάρια.. και φτιάχνουμε ένα σκαρίφιμα με το επιθημητό τελικό αποτέλεσμα..


κάνουμε και μιά κάτοψη..

..ένα σκαρίφιμα του εσωτερικού κουτιού..




Έχουμε λοιπόν ένα κουτί 100cm ύψος.. θέλουμε να βάλουμε 5 συρτάρια οπότε το κούτελο του κάθε συρταριου θα είναι 20cm (μείον 3mm αέρα για να μη βρίσκουν μεταξύ τους) αφερούμε 4cm για τον οδηγό,για τον πάτο και για να δουλεύει στο κουτί και έχουμε ύψος εσωτερικού συρταριού 16cm.
Oι οδηγοί των συρταριών βγένουν ανα 5cm.. γι αυτό το κουτί το κάναμε βάθος 36cm για να έχουμε και 1cm αέρα.. το βάθος του συρταριού λοιπόν θα είναι 35cm. To πλάτος του συρταριού προκείπτει αν από το εσωτερικό του κουτιού που είναι 76,8cm αέρα 2,7cm για τον οδηγό και φτιάχνουμε ένα σκαρίφημα για το συρτάρι.



Από αυτά τα σκαριφήματα θα προκείψουν οι διαστάσεις των κομματιών που θα χρειαστούμε για την πραγματοποίηση της κατασκευής.

Συνεχίζεται..